In plus, exista si probleme privind aspectul si stima de sine. Implantul dentar trebuie privit ca o optiune pentru inlocuirea dintelui lipsa.
Modelul de inlocuire a dintilor pierduti cu implanturi a fost folosit pentru tratarea dintilor lipsa de mai bine de cinci decenii, fiind in continuare considerat o alegere eficienta. Tratamentul prevede mai mult o lucrare de punte, o lipirea a puntilor dentare pe baza de rasina si un tratament endodontic.
Insa, care sunt avantajele unui implant dentar?
Implantul dentar prezinta numeroase avantaje, precum:
1. Imbunatateste aspectul.
Implantul dentar arata si se simte la fel ca si proprii dinti. Motivul? Acesta se va contopi cu osul maxilarului, permanent.
2. Imbunatateste exprimarea (discursul).
Avand o dantura “saracacioasa”, dintii inca prezenti se pot inclina in gura si cauzeaza o pronuntie nedeslusita si cu balbaieli. Implanturile dentare permit vorbirea fara temeri de pronuntie.
3. Imbunateste confortul.
Deoarece dintii sunt o parte din corp, implaturile dentare elimina disconfortul unei proteze.
4. Consumul usor al alimentelor.
Cu o proteza dentara mestecatul unor alimente poate fi dificila. In timp ce, cu implaturile dentare se permite consumul fructelor sau a legumelor favorite cu incredere si fara durere.
5. Imbunatateste stima de sine.
Implanturile dentare va redau zambetul si va ajuta sa va simtiti bine in pielea dvs.
6. Imbunatateste sanatatea dentara.
Implanturile dentare nu necesita diminuarea altor dinti la fel ca si in cazul puntilor dentare. Datorita faptului ca dintii vecini nu sunt modificati pentru a sustine implantul, mai multi dintre dintii propri sunt pastrati intacti, imbuntatind (pe termen lung) sanatatea dentara. In plus, implanturile dentare permit accesul atei dentare mai usor intre dinti, optimizand igiena dentara.
7. Durabilitatea.
Implanturile dentare sunt foarte durabile si pot tine o perioada indelungata. Cu grija, implanturile dentare persista intreaga viata.
8. Comoditatea.
Proteza dentara este detasabila, pe cand implantul dentar, nu.
Avand implanturi scapati de situatiile jenante de a scoate proteza si de adezivii.
Care este rata de succes a implanturilor dentare?
Rata de succes a implaturilor dentare variaza in functie de locul inserarii, insa, in general implantul are o rata de succes de peste 98%.
Durata indelungata a implantului dentar pana la “adanci batraneti” include sanatatea buna dentara si a gingiilor si o structura osoasa buna.