Modelele vechi de protezele dentare se bazau exclusiv pe asipratie si/sau pe clipsuri pentru a le pastra in acelasi loc.
Studiile au aratat ca mestecatul cu protezele noi este dificil la inceput. Proteza dentara permanenta este o alternativa foarte eficienta.
La inceput, impreuna cu medicul stomatolog, trebuie sa alegeti tipul de proteza de care aveti nevoie: un singur dinte, mai multi sau un set complet de dinti. Apoi se incepe procesul de montare.
Mai intai, medicul va examina gura si se va asigura ca tesutul gingival este in forma corespunzatoare pentru ca protezele sa se sprijine; in caz contrar este nevoie de interventie chirurgicala. Apoi, medicul va lua o amprenta a muscaturii superioare si inferioare. Aceasta va fi utilizata pentru a realiza o copie de ceara pe care o va folosi ca model de lucru pentru protezele dentare. O data cu realizarea protezei dentare, aceasta se probeaza si se monteaza.
Protezele dentare permanente se pot monta in diverse moduri.
Proteza dentara partiala pe creasta se poate monta permant prin lipire intre dinti, construindu-i o coroana de stabilitate. Acest lucru este benefic pentru a tine o proteza patiala in loc. Este o metoda sigura si nu depinde de dintii naturali.
Proteza dentara permanenta este disponibila in numeroase forme, de la un set de proteze la proteze complete, proteze partiale la implanturi dentare si punti si coroane dentare.
Proteza dentara permanenta este asemanata cu implantul dentar.